Založ si blog

Za všetko môže Amerika / USA / ! možno. ..

Nie som žiaden amerikofil, a nemám americkú zástavu vyvesenú v obývačke, tiež ma nebavia prostoduché seriály  a jednoduché kasové trháky, tiež mi vadí ako narábajú zo slobodou, ako manipulujú s tlačou, ako sa pachtia za ziskom, o.k. Však kto to nerobí ?

Celý svet naľavo od stredu obviňuje kapitalizmus, bankovníctvo, židov ale hlavne USA, zo všetkého zlého čo sa na tomto svete udeje, dobre. Položme si otázku, čo by robilo Rusko, Čína, keby mali takú moc, Európska únia sa len hrá na silného hráča, ale je len ako trieda spolužiakov, kde každý je z inej dediny a ešte sa len spoznávajú a hľadajú spoločné riešenia.

Ani ja nemusím americký spôsob života, televízor, fastfoody, hypotéky (aj keď inak sa to nedá), domov, povrchný spôsob života, o.k. Každý národ sme iný, v každom štáte to majú mocenské kliky pod kontrolou, a nech mi nikto nehovorí že pokiaľ si politik môže uzurpovať moc ,tak to bude robiť, vid SVK , HUN ,máloktorým politikom bude záležať len na blahu svojich občanov, v prvom rade bude myslieť na seba, svoju rodinu, známych, a to je všade… aj v USA. Ale dobre.

Kto obviňuje Američanov z toho že rozširujú svoj vplyv v Latinskej Amerike, Ázii, na strednom východe má pravdu. Ale to robí aj Rusko, aj Čína. Ja ani my za to nemôžeme že Rusko bolo také slabé a podľahlo a komunizmus tam padol, Nemôžeme za to že jeho satelity už s ním nechceli byť a odišli svojou cestou, prostá pravda, vyhral silnejší systém, nejdem posudzovať ktorý je spravodlivejší ale keby to tak všetko fungovalo v komunizme, tak by sme to tu mali asi na večné časy , a tým myslím hlavne lojalitu občanov k systému, ale hlavne lojalitu straníckych špičiek vtedajších komunistických strán…

USA môže za veľa zla ktoré sa stalo vo svete, hlavne keď sa jedná aj o jej ekonomické záujmy, samozrejme vyhovovalo by jej keby v Iráne mala svoj spriatelený režim, pretože ropy nikdy nie je veľa, ale kto to nerobí ? Nerobí to len ten kto nemôže… Robí to aj Čína, a prisámbohu jej to ide lepšie ako Američanom, oni si pekne pomaličky kupujú a kupujú, doma ľudia robia za pár šupou, keby u nás na Slovensku vládla taká ideológia v štátnych podnikoch, v súkromných firmách, tak neviem či by tu ešte tá vláda bola ktorá by to dopustila.

Americký model je postavený na slobode, nechcem teraz idealizovať, že je  tam absolútna sloboda prejavu, že tlač média neovplyvňujú verejnú mienku, ale v podstate kto chce sa tam môže presadiť, kto chce môže vyjsť z ulice až do mnohomiliónovej vily. Samozrejme aj tam ovláda štát hŕstka mocných a politici sa len striedajú pri moci, ale je to aj v Rusku, tam si bez Putina nik neškrtne, je to aj v EÚ, je to aj u nás na maličkom Slovensku. Takže nevyčítajme Američanom že robia to čo robia, robia len to čo im iný umožňujú. A ktokoľvek iný by to robil tiež.

Jedno ale musím uznať, čo film to americká zástava vlaje, oči zaslzené, nejaká heroická postava, myšlienka, ale nielen film, aj obyčajný ľudia sú za svoju krajinu pyšný, koľko Slovákov má svoju zástavu na záhrade, v koľkých slovenských filmoch sa hoci len pozdvihne to že máme byť na čo hrdí. Jedine hokej alebo futbal, jedine šport nás robí hrdími na samých seba. Aj v Amerike majú bahno a špinu tak ako v každom štáte, ale vedia si poupratovať, vedia aj keď niekedy nepozerajú do budúcnosti, nájsť riešenie. Možno niekedy padnú, tak ako každá veľmoc na svete, možno po nich bude nasledovať Čína, to neviem, ale jedno viem.  Že slabý, národ by nebol tam kde teraz je. Že zarobili s druhej svetovej vojny bola len ich šikovnosť, na oplátku nebyť nich tak teraz asi niekde na Sibíri škrabeme zemiaky a sme radi že máme pričňu 1 meter x 1 meter. Jasné Rusi vyhrali vojnu, áno Stalin obetoval svoj národ a posielal vojakov a vojakov len aby Nemcov zastavil, nebyť Žukova, tak neviem ako by to dopadlo.

Aj Rusi aj Američania sa po druhej svetovej vojne vybrali svojou cestou, nik im nič nediktoval každý to robil tak ako uznal za vhodné. Silnejší systém prežil, dokedy to nevieme, pokiaľ nepríde silnejší, ale momentálne kapitalizmus vládne svetu. Môžeme sa aj roztrhať, ponadávať si, po obviňovať všetkých, počínajúc od slobodomurárov, cez židov , šorošovcov, kapitalistov, podnikateľov… Nič nezmeníme. Ak si nejaké naivné ľavicové hnutia myslia že z revolúciou niečo zmenia, tak sú na veľkom omyle, pri koryte sa len vystriedajú iný, dostanú trocha omrviniek z koláča, a ľud bude spokojný. Pokiaľ ľudia budú myslieť iba seba tak to jedno v akom kabáte budú zaodetí.

A na margo toho že Američania sa miešajú do záležitostí iných štátov, robia len to čo im dovolia iný.

Pokiaľ vnútorne nesúhlasím s ich myslením spôsobom života, ich politikov tak tak nežijem, nejdem v dave ako ovca v stáde, nepočúvam americké pesničky, nesledujem americké filmy, neobliekam sa moderne-západne, nesnažím sa kopírovať ich životný štýl. Ale idem svojou vlastnou cestou. A nech mi nik nehovorí, že sa nedá.

PS: Nepatrím do vrchných 10000, nemám miliónové majetky, aj ja mám hypotéku, aj ja zarábam len omrvinky, ledva sa blížiace priemeru na Slovensku.

 

HSĽS a ĽSNS , pri prvých pomohlo SNP , keď bude najhoršie aj pri tých druhých. .. ..

17.02.2017

Zo začiatku som mal strach keď som videl koľko percent získava Kotleba a jeho strana, zo svojou nenávistnou a štvavou politikou, ale mám nádej…… mali sme tu Tisa, zapredanca Hitlera katolíckeho akože kňaza, pre ktorého bolo najväčším úkolom zbaviť sa Žida najväčšieho nepriateľa Slovenského národa, zbaviť Slovensko Čechov , a pravdaže zbaviť ich aj majetku. [...]

1307065 vs. 209779 . . . Voľby prezidenta vs. Voľby 2016

02.06.2016

Je zaujímavé koľko sa vyrojilo odporcov Pána Prezidenta, po tohtoročných voľbách. Veľa diskutujúcich sa tu oduševňuje ako je prezident zapredaný západu, a že všetko čo robí nerobí pre Slovensko ale pre USA. Takže v prvom rade, Pána prezidenta zvolilo vyše milióna voličov, kde sa slobodne rozhodovali, a mali na výber, to by sa pred 89r nemohlo stať, všakže ? Nik im [...]

Bratislavský, Trnavský kraj ! ! ! Žiadajte samostatnosť, rád sa sem presťahujem.

07.03.2016

Po týchto voľbách skončila všetka sranda. Pochádzam z Turca, bol som vychovávaný v evanjelickej rodine, a odkaz SNP, boj proti fašizmu bol pre mňa srdcu blízky, a nikdy som nechápal, ani nechápem Slovákov, ktorím je teraz blízke niečo čo nás nakoniec privedie do záhuby. Bol som obkolesení prostredím , v ktorom Maďara, Róma ani nevideli, a predsa, vždy tam bodoval Mečiar, [...]

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 44068x
Priemerná čítanosť článkov: 3672x

Autor blogu

Kategórie