Nedeľa -z kostola do obchodu. ..

4. augusta 2014, jesso, politika

Nedeľa je deň ako každý iný, viem že teraz iniciatívou KDH , by chceli zakázať predaj v nedeľu, ale to by sme museli byť tak kresťanská krajina nielen navonok ale aj vo vnútri, a to nie sme. Veľa ľudí či politikov prizvukujú že to je taktiež v Rakúsku, ale je to dobré ?
Nehovoriac že naša ekonomika nie je na tom tak ako tá AT , ale nebolo by to ani spravodlivé. A prečo ?
Sú povolania ktoré idú nonstop, záchranári, policajti , hasiči, ozbrojené zložky, rôzne sbs-ky , čerpacie stanice , ….. Mohol by som menovať do nekonečna, ich by sa to netýkalo, ale sú firmy, kde sa nastupuje v nedeľu do práce, a je to bežná vec, čo majú na to povedať ľudia ktorí tam pracujú ? A prečo práve predaj ?

Odhliadnuc od toho že s osobnej skúsenosti viem ako to vypadá v nedeľu aspoň u nás, kostol na sídlisku blízko obchodného centra, kostolníci obsadia skoro všetky parkovacie miesta, a samozrejme po kostole vraciac sa z omše kde im vštepujú nekonzumný život, kde im prizvukujú že je dobré nedeľu svätiť,…. Ale nie oni šup to s kostola rovno do obchodu, keby naši milovaní kresťania ,kde je 70 percent národa veriaceho, prestali chodiť v nedeľu do obchodov, išli by sami príkladom, keby v nedeľu prestali chodiť na kúpaliská, na zmrzlinu, na kolotoče, do kina, tak by by išli príkladom. Keby neboli tak pokryteckí , tak by som tej iniciatíve aj veril….